Hoe de juiste draad- en kabeltester te kiezen

We bieden samen met MK Test Systems een uitgebreide reeks specificatiemodellen voor testsystemen voor Automeg, zodat het systeem de modulaire flexibiliteit heeft om precies aan je eisen te voldoen.

Bij het kiezen van een elektrisch testsysteem – of het nu voor kabelbomen of andere toepassingen is – kan het scala aan opties overweldigend zijn. Dit artikel is geschreven om je te helpen begrijpen welke specificatie de juiste is voor uw bedrijf.

Welke specificatie van een testsysteem is geschikt voor u?

IONIO kan samen met u de perfecte specificatie voor uw testsysteem samenstellen. In eerste instantie is deze beknopte gids voor de reeks Automeg-modellen echter een nuttig startpunt.

Een overzicht: alle Automeg-modellen beschikken over de volgende functies:

  • Continuïteitsweerstandsmeting, laagspanning isolatietest (kortsluiting) en hoogspanning DC isolatieweerstandstest standaard.
  • Optionele hoogspanning AC HiPot-tests, capaciteitsmeting LCR-modules.
  • Optionele functietest stimulerende schakelmodules en voedingen om activering en functietest mogelijk te maken. Opmerking: Deze optie is geschikt voor het testen van een klein aantal actieve componenten in de te testen assemblage. Voor het testen van grotere aantallen actieve componenten raden we een volledig functietestsysteem uit onze E of M serie aan.
  • Integratie met een reeks bronnen, scopes en meetmodules van derden.
  • Alle systemen kunnen geconfigureerd worden om ze aan te passen aan uw bedrijf en toepassing. Van statische rekkasten tot zware mobiele kasten die geschikt zijn voor gebruik op de werkvloer en in hangars; van gedistribueerde schakeling waarbij het systeem wordt verspreid over grote assemblages zoals vliegtuigen of voertuigen; tot draagbare systemen die zijn ingebouwd in een robuuste koffer of rekformaat voor gebruik in het veld.
  • MKAT, onze krachtige testmanagementsoftware. MKAT, onze eigen software van de derde generatie, combineert gebruiksgemak met krachtige mogelijkheden voor het maken en beheren van testprogramma’s.

Onze Automeg testsysteemspecificaties:

Ons assortiment basismodellen bestaan uit de volgende groepen:

Automeg Draad- en kabeltester T-serie
Deze Automeg modellenreeks heet T voor ’twee’ draden, omdat onze T-serie continuïteitsweerstandsmetingen met 2 draden toepast.

Als je testvereisten een hoog aantal testpunten vereisen en je alleen continuïteitsweerstandsmeting tot 0,1Ω nodig hebt, dan is de T serie uw instapmodel, goedkoopste, automatische testoptie.

Automeg Draad- en kabeltester F serie
De F serie is onze speciale 4-draads Kelvin meetoplossing. Net als bij de T-serie staat F voor vierdraads.

Wanneer je continuïteits- en weerstandsmetingen milliohm-nauwkeurig moeten zijn, garandeert het speciale 4-draads F-systeem je de best mogelijke nauwkeurigheid. Dankzij de hoge nauwkeurigheid is deze Automeg serie ideaal voor het testen van kritische kabels, componenten, afschermingsverbindingen en verbindingen met lage weerstand.

Automeg Draad- en kabeltester D-serie
De D serie is ons populairste model voor het testen van standaard elektrische kabelbomen, waarbij D staat voor ‘dual’. Het biedt zowel 2-draads als 4-draads weerstandsmetingen, en de mogelijkheid om deze modi te mixen in een enkel testprogramma.

De Automeg modellen van de D serie kunnen een mix van weerstandsmetingen aan tot 2mΩ. Het resultaat is een uiterst flexibel systeem dat snel automatisch testen van complexe samenstellingen mogelijk maakt.

Automeg Draad- en kabeltester E serie
De E serie is onze instapmodel multibus functietestoplossing.

Als je product actieve componenten heeft, of als u in de toekomst misschien actieve assemblages moet gaan functietesten, dan biedt de E-serie mogelijkheden voor zowel meten als functietesten. Elke relaiskaart uit de E-serie kan worden gebruikt als meetkaart of als schakelkaart voor functietests. De enige beperking bij de E-serie is dat de kaart tijdens een subtest kan worden gebruikt voor meten of voor het schakelen van stimulus. Je moet je testinterface dus zo plannen dat een volledige functietest mogelijk is.

De E-serie Automeg is de ideale oplossing als de dichtheid van actieve componenten laag is of als je ontwerpen stabiel zijn.

Automeg Draad- en kabeltester M-serie
De M-serie biedt de hoogste mate van flexibiliteit. Deze systemen kunnen worden gebruikt voor zowel 2-draads als 4-draads kelvinmetingen en ze kunnen ook op elk moment functionele stimulus leveren van elke test. Net als bij de E-serie kan de kaart worden gebruikt voor meting of stimulusschakeling tijdens een subtest.

De M serie vereenvoudigt uw interfaceontwerp. Elk interfacekanaal kan zowel meten als stimuleren, waardoor er geen complexe Y-kabelinterface nodig is. Bij het testen van een contactor meet het systeem bijvoorbeeld de weerstand van een spoel en stimuleert de spoel vervolgens met dezelfde testpunten en dezelfde interfacekabel. Vervolgens meet het systeem tegelijkertijd de verandering in contactweerstand.

Als de dichtheid van de actieve componenten hoog is of het formaat van het actieve product flexibel, dan is de Automeg M-serie het ideale systeem.

Samenvatting

In dit artikel zijn de verschillen tussen onze Automeg testsystemen beschreven.

De sleutel om te begrijpen welk testsysteem voor u de juiste is, is weten wat uw testvereisten zijn. Idealiter kun je ons de volgende details vertellen:

Aantal testpunten (om een enkele draad te testen 2 indien nodig, of 4 indien je een kelvinmeting gebruikt)
Maximale spanning vereist voor AC en DC isolatietesten
Of u een statisch, mobiel of gedistribueerd systeem nodig hebt
Je interfacevereisten – standaard of aangepast
Is bekrachtiging vereist? Zo ja, wat is de maximale stroom en spanning?
Moet er met hoge stroom geschakeld worden (meer dan 2 Ampère)?
Moet je capaciteit testen? Als je ons naast het bovenstaande ook de testspecificatie kunt sturen die je wilt bereiken, dan is dat een grote hulp.

Volgende stappen

Zodra u de bovenstaande gegevens hebt verstrekt, kan IONIO je adviseren over de beste specificatie van het Automeg-testsysteem voor u en eventuele aanvullende modules aanbevelen.

Bezoek voor meer productie-informatie onze speciale Automeg en draagbare Automeg productpagina’s. Ons nieuwste systeem voor het testen van kabelbomen is RTS, dat minder interfacekabels gebruikt en real-time testen biedt tijdens het aansluiten.

Terug naar overzicht
Translate