Remote online Kalibratie

Als alternatief voor de kalibratie ter plaatse, bieden wij ook de mogelijkheid tot online-kalibratie. Als eerste stap bieden wij deze online kalibratie aan voor onze Windows gebaseerde systemen zoals de MTC2, MTC3 en GLP3.

Het kalibreren van testsystemen is een essentieel onderdeel van het zorgen voor nauwkeurige en betrouwbare meetresultaten. Traditioneel wordt het kalibratieproces uitgevoerd door een technicus die fysiek aanwezig is op de locatie van het testsysteem. Echter, met de opkomst van remote (online) kalibratie, is het nu mogelijk om het kalibratieproces op afstand uit te voeren.

Wat is remote kalibratie?

Remote kalibratie is het proces van het kalibreren van een testsysteem vanaf een andere locatie dan waar het systeem zich bevindt. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van internet- en communicatietechnologieën, zoals videoconferenties en speciale software voor remote toegang tot de hardware en software van het testsysteem. Dit betekent dat technici niet fysiek aanwezig hoeven te zijn bij het testsysteem om het te kalibreren.

Hoe werkt remote kalibratie?

Bij remote kalibratie wordt een technicus op afstand verbonden met het testsysteem via het internet. De technicus heeft toegang tot de software en hardware van het testsysteem en kan de kalibratie uitvoeren alsof hij fysiek aanwezig is bij het systeem. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van speciale software en communicatietechnologieën die een veilige verbinding tussen de technicus en het testsysteem mogelijk maken.

Voordelen van remote kalibratie

  1. Kostenbesparing: Remote kalibratie bespaart kosten, omdat het niet nodig is om een ​​technicus fysiek naar de locatie van het testsysteem te sturen. Dit betekent dat er geen kosten zijn voor reizen, verblijf en andere uitgaven die gepaard gaan met het fysiek aanwezig zijn van een technicus.
  2. Tijdsbesparing: Remote kalibratie bespaart tijd, omdat het niet nodig is om een ​​technicus fysiek naar de locatie van het testsysteem te sturen. Dit betekent dat de kalibratie snel kan worden uitgevoerd, zonder dat er vertragingen zijn als gevolg van reizen.
  3. Toegankelijkheid: Remote kalibratie maakt het mogelijk om testsystemen te kalibreren die zich op moeilijk bereikbare locaties bevinden, zoals offshore platforms of verre gebieden. Dit betekent dat testsystemen die voorheen moeilijk te kalibreren waren, nu gemakkelijker toegankelijk zijn voor kalibratie.
  4. Flexibiliteit: Remote kalibratie maakt het mogelijk om testsystemen te kalibreren op tijdstippen die het meest geschikt zijn voor de klant. Dit betekent dat klanten niet hoeven te wachten op de beschikbaarheid van een technicus om het kalibratieproces uit te voeren.
  5. Nauwkeurigheid: Remote kalibratie is net zo nauwkeurig als fysieke kalibratie, omdat de technicus op afstand toegang heeft tot alle software en hardware van het testsysteem en het kalibratieproces op dezelfde manier als wanneer we fysiek aanwezig zijn

Vooraf aan de remote kalibratie kan men op ons IONIO trainingsplatform een uitleg volgen van de procedure, zodat wij deze kalibratie veilig en correct kunnen doorvoeren.

De kalibratiemiddelen specifiek voor de tester verzenden wij naar de kalibratie locatie. De kalibratie kunnen wij dan samen met een medewerker via Anydesk worden doorgevoerd.

De werkkalibratie is volgens internationale en nationale normen.

Terug naar overzicht
Translate