Lektesten waterkraan

Lektester voor het beproeven van lekdichtheid van waterkranen. De lektester en testmodule kan als complete setup worden aangeleverd door IONIO.

Een lektest is een belangrijke procedure in de productie van waterkranen om de kwaliteit en veiligheid van het product te waarborgen. Deze test wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat er geen lekken zijn in de waterkraan die later problemen kunnen veroorzaken.

In dit artikel zullen we bespreken wat een lektest is, waarom het belangrijk is, en hoe het wordt uitgevoerd in de productie van een waterkraan.

Wat is een lektest?

In de productie van waterkranen wordt een lektest uitgevoerd om te controleren of de waterkraan geen lekken heeft en veilig kan worden gebruikt, de meting zal controleren of er tijdens een drukfase met lucht een drukverval ontstaat, voordeel van de beproeving met lucht is dat het product schoon blijft.

Waarom is een lektest belangrijk?

Een lek in een waterkraan kan leiden tot verschillende problemen, waaronder waterschade, een hogere waterrekening. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat een waterkraan geen lekken heeft voordat deze wordt verkocht of gebruikt.

Hoe wordt een lektest uitgevoerd in de productie van een waterkraan?

Een lektest kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de vereisten van het product en de normen die worden gebruikt. In de productie van een waterkraan wordt meestal een druktest uitgevoerd om te controleren op lekken.

Tijdens de lektest wordt de waterkraan gevuld met luchtdruk water en wordt er druk opgebouwd in de kraan. De druk wordt vervolgens gedurende een bepaalde periode vastgehouden om te controleren of er lekken zijn. Als er een lek wordt gedetecteerd, kan de waterkraan worden gerepareerd voordat deze wordt verkocht of gebruikt.

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het uitvoeren van een lektest, zoals de druk die wordt gebruikt en de duur van de test. Het is belangrijk om de normen te volgen die worden gebruikt in de industrie en ervoor te zorgen dat de test correct wordt uitgevoerd om nauwkeurige resultaten te verkrijgen, eventuele testen kan IONIO vooraf met de klant doorvoeren.

Terug naar overzicht
Translate