Wat betekent dU/dt bij de hoogspanningstest AC?

Deze technologie maakt de snelle detectie van zeer kleine ontlaadstromen mogelijk – zelfs als er nog geen volledige ontlading heeft plaatsgevonden.

Deze techniek is ideaal voor bijvoorbeeld laboratoriumtests op wikkeldraad. Wiikkeldraden worden vaak onderworpen aan extreme mechanische belasting voor het vervormen. Dit kan haarscheuren in de isolatie veroorzaken.

Voor kwaliteitstesten leveren wij hoogspanningstestsystemen met de mogelijkheid van beproeven in een kogel- of waterbad.

De hoogspanningstest wordt doorgaans uitgevoerd met een voortdurend toenemende testspanning totdat de gewenste maximale testspanning is bereikt.

Zodra de eerste tekenen van beschadiginen van de isolatie zichtbaar worden, wordt dit door het testapparaat gedetecteerd en wordt de hoogspanning uitgeschakeld. De dU/dt-evaluatie is voor dit doel bij uitstek geschikt.

Bovenstaand afbeelding toont het moment waarop de spanningscurve niet langer sinusoïdaal is. Dit wordt veroorzaakt door een zwakke plek in de isolatie van het wikkeldraad. De dU/dt evaluatie detecteert dit en schakelt direct de hoogspanning uit.

Overigens wordt dit soort testen in een kogelbad met zeer kleine metalen kogeltjes of alternatief in een waterbad ook toegepast op isolerende handschoenen of met kunststof geïsoleerd elektrisch gereedschap, zoals VDE-schroevendraaiers.

Wij leveren niet alleen de hoogspanningstester, maar ook de volledige testuitrusting, inclusief water- of kogelbad, alsmede de noodzakelijke testkooi voor verplichte beveiliging.

Terug naar overzicht
Translate