Meten van een elektromotor met de offline methode

Spreekt voor zich deze melding op het scherm van onze MotorAnalyzer R2, maar we zien het nog wel eens voorkomen dat men “vergeet” de elektromotor af te koppelen van de voedingskabel of MCC (Motor Control Center).

Bij het meten van een elektromotor met de offline methode, is het belangrijk om de motor af te koppelen van de MCC (Motor Control Center) of de voedingskabel. Dit wordt onder andere gedaan om de veiligheid van degenen die het meten uitvoeren te waarborgen en schade aan de apparatuur te voorkomen.

Hier zijn een paar redenen waarom dit wordt gedaan:

Veiligheid: Het afkoppelen van de motor van de MCC en de voeding is een essentiële veiligheidsmaatregel. Het voorkomt dat de motor onverwachts wordt ingeschakeld tijdens het meetproces, wat ernstig letsel of elektrische schokken kan veroorzaken.

Isolatie: Door de motor af te koppelen van de MCC en de voeding wordt de motor geïsoleerd van de externe elektrische bronnen. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de metingen die worden uitgevoerd, de werkelijke eigenschappen van de motor weergeven, zonder beïnvloeding van externe factoren.

Nauwkeurigheid: Het meten van een elektromotor met de offline methode vereist vaak geavanceerde meetapparatuur. Het afkoppelen van de motor van de MCC en de voeding minimaliseert elektrische interferentie en zorgt voor meer nauwkeurige meetresultaten.
Het is belangrijk op te merken dat het afkoppelen van de motor van de MCC en de voeding een taak is die moet worden uitgevoerd door gekwalificeerd personeel met kennis van elektrotechniek en de juiste veiligheidsprocedures. Dit zorgt ervoor dat de metingen op een veilige en betrouwbare manier worden uitgevoerd.

In bepaalde gevallen is het niet mogelijk om direct de voedingskabel af te koppelen, denk aan pompen, dit men wil beproeven als deze nog geïnstalleerd zijn. Neem dan mee dat bijvoorbeeld een surgetest geen goede metingen geeft, daar de aansluitkabel van invloed is op de surgemeting.

Terug naar overzicht
Translate