Firmware upgrade en traceerbaarheid met USB | Lektesters

Lektesters zijn instrumenten die worden gebruikt om de dichtheid van materialen te meten en te controleren of deze lekvrij zijn. Deze testers worden veel gebruikt in de productie van verschillende soorten apparaten, zoals tanks, buizen, en in diverse industrieën zoals automotive en verwarmingsindustrie. Een voordeel van de Fortest lektester is de mogelijkheid om firmware-updates uit te voeren via USB en meetgegevens op te slaan op de USB als CSV-bestanden.

Firmware-updates uitvoeren via USB

Firmware is een set instructies die op een apparaat zijn opgeslagen en die het apparaat vertellen wat het moet doen. Het is belangrijk dat de firmware van de lektester up-to-date is om ervoor te zorgen dat het apparaat correct werkt en de meest recente functies heeft. Om de firmware van de lektester bij te werken, kan de gebruiker een USB-flashstation gebruiken om de updatebestanden naar het apparaat te kopiëren en de firmware te updaten. Dit proces is eenvoudig en snel, en kan worden uitgevoerd zonder dat er speciale software nodig is.

Meetgegevens opslaan als CSV-bestanden

Een andere handige functie van de lektester is de mogelijkheid om meetgegevens op te slaan als CSV-bestanden op een USB-flashstation. Dit betekent dat de gebruiker meetgegevens kan exporteren en opslaan voor verdere analyse op een later tijdstip. De CSV-bestanden kunnen worden geopend in veel verschillende programma’s, zoals Excel en Google Sheets, waardoor de gebruiker de gegevens gemakkelijk kan analyseren en grafieken kan maken om de resultaten visueel te presenteren.

Terug naar overzicht
Translate