Backup van software

Het klinkt zo even eenvoudig en vaak vergeet men alsnog bij de diverse testsystemen een backup te maken.

We investeren vaak veel tijd over de jaren om testplannen en data in de testsystemen te plaatsen, maar vaak zien we dat er geen duidelijke backup procedure is binnen een organisatie.

Een backup maken is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je gegevens en bestanden veilig zijn in geval van een storing, crash of beschadiging van de originele kopie. Als je geen backup hebt, loop je het risico om alle gegevens en bestanden te verliezen, wat kan leiden tot gevolgen voor de continuïteit van de productie binnen je bedrijf.

Er zijn verschillende redenen waarom je een backup moet maken, waaronder:

1. Bescherming tegen dataverlies: Een backup zorgt ervoor dat je gegevens en bestanden veilig zijn, zelfs als er iets met de originele kopie gebeurt. Als je bijvoorbeeld een harde schijfcrash hebt, kan een backup ervoor zorgen dat je al je gegevens en bestanden kunt herstellen.

2. Veiligheid tegen malware en virussen: Als je een backup hebt, kun je deze gebruiken om geïnfecteerde bestanden te vervangen door de originele, niet-geïnfecteerde versie.

3. Het vermijden van kosten en tijd: Als je geen backup hebt en je gegevens en bestanden verliest, kan het enorm veel tijd en geld kosten om deze te herstellen of te vervangen.

Kortom, het maken van een backup is essentieel om ervoor te zorgen dat je gegevens en bestanden veilig zijn en om de continuïteit van je productie waarborgen.

Hoe je een backup kan instellen op ons geleverde testsysteem lees je op ons trainingsplatform training.Ionio.nl

Staat de tester nog niet op het platform, neem contact met ons op en we vertellen je de procedure om een backup te maken.

Terug naar overzicht
Translate