Uitleg dual absolute lektest

De DUAL ABSOLUTE-modus betekent een verbetering ten opzichte van de gebruikelijke differentiële systemen die momenteel op de markt zijn, vanuit het oogpunt van herhaalbaarheid en de invloed van thermische en mechanische variaties op het referentiegedeelte, als gevolg van het continu vullen en legen van het referentie object.

In de Dual Absolute modus voert het instrument een meting uit van het drukverschil tussen een testonderdeel en een referentieonderdeel; het verschil met een normaal differentieel systeem is dat een meting wordt uitgevoerd op het referentieonderdeel met programmeerbare intervallen en niet continu wordt getest.

De meting van de differentiaal test op het referentiedeel wordt opgeslagen in het geheugen van het instrument, zodat deze trend kan worden gebruikt om een verschil te maken met volgende testonderdelen.

Dit geeft de volgende verbetering:
Complete of bijna volledige vermindering van de mechanische stress op het referentiedeel, omdat het met tussenpozen wordt gevuld en geleegd en niet continu.

Volgen van de variaties in de omgevingstemperatuur; na verloop van tijd past het referentiedeel zich beter aan de temperatuurschommelingen aan (het referentiedeel meestal drukvrij) waardoor een differentiële meting ten opzichte van de testonderdelen altijd waarheidsgetrouw kan worden uitgevoerd.

Terug naar overzicht
Translate