Verbak en testsysteem voor spoelen

Thermische verbakken van wikkelingen en spoelen. Wij ontwerpen automatische verbakinstallaties volgens uw specificaties. Wij bieden handmatige individuele of meervoudige werkplekken en volautomatische systemen.

Uitstekende kwaliteit voor uw product.

SCHLEICH-bonding machines maken het mogelijk om direct na het wikkelproces de wikkelingen te verbakken. Voor een- en driefasige motoren en allerlei soorten zoals luidsprekerspoelen, magneetspoelen etc.

Het verbakproces wordt bewaakt door een PC en wordt uitgevoerd door middel van de gecontroleerde, elektrische verwarming van de spoelen. Afhankelijk van de stroomdichtheid ontstaan er verschillende verbaktijden. Verschillende stroomdichtheden leiden tot verbakprocessen die slechts enkele seconden tot enkele minuten kunnen duren.

Na de opwarmfase is het ook mogelijk om de bereikte temperatuur gedurende een bepaalde tijd constant te houden. Het resultaat is een gelijkmatige temperatuurverdeling binnen de wikkeling en dus de best mogelijke, homogene verbakken in alle delen van de wikkeling.

Naast het gebruik op enkele werkstations zijn onze verbaksystemen ook perfect geschikt voor de integratie in volautomatische productielijnen. Ook de palletbesturing in een productielijn of de uitwisseling van gegevens met een PLC kan eenvoudig worden gerealiseerd. Het ontwerp van de machine is bedoeld om tot acht onafhankelijk van elkaar lopende verbakprocessen aan te sturen en op het scherm weer te geven.

Als systeemleverancier is SCHLEICH in staat om naast de elektrische verbaksystemen zelf ook de complete mechanica te leveren, die kan bestaan uit enkele verbakstations, een roterende indexeertafel of zelfs een complete productielijn.

Uiteraard behoren ook vormwerktuigen en expanderende spandoorns tot ons assortiment.
Verder kunnen onze verbaksystemen  worden uitgebreid met onze MTC3- statortesters die het mogelijk maken om gedetailleerde informatie te krijgen over de kwaliteit van uw product voor en na het verbakken.

Terug naar overzicht
Translate